Fostul primar al comunei Mitoc a rămas fără 300 de tone de furaje după ce a postat câteva fotografii cu drumul Manoleasa – Rădăuți Prut

0
56

În cursul zilei de miercuri, Sorin Scutariu, fostul primar al comunei Mitoc, a postat câteva fotografii cu drumul DN24C Manoleasa – Rădăuți care nu a rezistat nici două luni de la recepția lucrărilor. La aproximativ 24 de ore de la acea postare, o persoană, încă necunoscută, i-a dat foc la furajele pe care acesta le avea.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, incendiul a fost anunțat puțin după ora 22.00.

La fața locului s-au deplasat cinci echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Dorohoi și Botoșani, cu cinci autospeciale cu apă și spumă, precum și voluntarii din comună, cu trei utilaje care aparțin Primăriilor Coțușca și Mitoc.

La sosirea salvatorilor la fața locului, ardeau cca. 300 tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la un lan de porumb.

Intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de furaje care întreținea arderea.

Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai  multe ori.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 24 de pompieri militari și voluntari, mai bine de opt ore.

Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Cauza probabilă de incendiu o constituie acțiunea intenționată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.