Zilele municipiului Botoșani ar putea fi sărbătorite în luna mai

0
28

Tradiţionalele manifestări prilejuite de Zilele Municipiului Botoşani ar putea fi organizate în acest an în luna mai, pentru ca sărbătoarea oraşului că coincidă cu deschiderea grandioasă a Parcului Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa. Asta pentru că 23 aprilie, ziua în care este cinstit Sfântul Gheorghe, cade în acest an în Săptămâna Mare şi, potrivit normelor bisericeşti, Sfântul Gheorghe va fi sărbătorit în a doua zi de Paște. „Sărbătorirea Sfântului Gheorghe în a doua zi de Paști ar însemna clar pentru noi o amânare a manifestărilor pe care le-am fi făcut şi ne putem gândi să amânăm cu o săptămână – două pentru că am vrea ca deschiderea oficială a Parcului Cornişa să o facem cât mai aproape de deschiderea sezonului estival”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.

Edilul a adăugat că organizarea celor două manifestări în aceeaşi perioadă ar însemna şi o economie la bugetul local. Totodată, Cătălin Flutur a dat asigurări că va fi organizat „ceva cu totul special”, urmând a fi invitaţi la Botoşani artişti de talie internaţională şi naţională.

„Căutăm colaboratori şi sponsori. Vom prinde şi o sumă în bugetul local pentru organizare, dar, deocamdată, nu avem buget”, a concluzionat Cătălin Flutur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.