Primarul Cătălin Flutur nu renunţă la ideea achiziţionării Casei Ankele. Oficialul a anunţat astăzi că în bugetul pe acest an vor fi alocate fonduri pentru achiziţia de imobile şi a reamintit că marele avantaj al cumpărării acestui imobil era că proprietarul o vindea în rate, în primul an obligaţia de plată fiind o sumă simbolică.

În ultimele luni s-a tot spus că imobilul trebuie mai întâi expertizat, însă Cătălin Flutur nu crede că sunt probleme mari, cu atât mai mult cu cât, în perioada în care acolo a funcţionat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de muncă, au fost făcute unele lucrări. Altfel spus, social democraţii nu au dorit cumpărarea acestui imobil, însă refuzul l-au mascat prin solicitarea de efectuare a unei expertize tehnice a clădirii.

„Prin faptul că doream să mutăm acolo Poliţia Locală, se mai linişteau lucrurile în Centrul Vechi. Dacă nu apucam să spun lucrul acesta, cred că reuşeam să cumpărăm imobilul. Dar faptul că puteam să facem ceva ca să liniştim problemele în Centrul Vechi, a dus la această reacţie de respingere, pentru că Centrul Vechi trebuie să fie un cartof fierbinte în permanenţă, să ridice o problemă municipalităţii şi implicit primarului”, a afirmat edilul, adăugând că în jocul electoral, Centrul Vechi a fost o monedă de schimb foarte interesantă, indiferent de cât s-a investit în acea zonă, în timp.

Totodată, Cătălin Flutur a negat că în spatele intenţiei de cumpărare a Casei Ankele ar exista un interes anume. Prin cumpărarea şi reabilitarea Casei Ankele, municipalitatea ar reuşi să repună în valoare încă o porţiune din Centrul Vechi.

Consilierii municipali botoşăneni şi-au dat avizul de principiu încă din anul 2013 pentru cumpărarea Casei Ankele. În toamna anului 2016,  Cătălin Flutur a anunţat că municipalitatea va achiziţiona Casa Ankele pentru a fi mutată acolo Poliţia Locală. Astfel ar fi fost repus în valoare un imobil din Centrul Istoric şi s-ar fi rezolvat şi problemele generate scandalurile frecvente din zonă.

La finalul aceluiaşi an, viceprimarul Marian Murariu a propus însă ca imobilul să fie expertizat, motivând că municipalitatea trebuie să ştie pe ce dă banii. Lunile au trecut, iar expertiza solicitată nu a fost făcută.

Articolul precedentZilele municipiului Botoșani ar putea fi sărbătorite în luna mai
Articolul următorL. Ciobotariu: „Doar noi și Dinamo am reușit să câștigăm două meciuri în acest an”