Un apicultor botoșănean a dat lovitura. Peste 50% din mierea pe care o produce pleacă în Europa, SUA și Japonia

0
45

Un tânăr apicultor din județul Botoșani a reușit în câțiva ani să pătrundă pe piața din Marea Britanie, Germania, Austria, Italia sau Spania iar acum are comenzi din SUA și Japonia.

A început prin a-și promova mierea și celelalte produse pe grupurile de facebook ale românilor din Marea Britanie, Italia și Spania iar impactul a fost neașteptat și pentru el. Au început să vină comenzi din ce în ce mai multe iar acum produsele realizate în Ferma Apicolă Marineac din comuna Durnești, județul Botoșani, se găsesc pe rafturile mai multor magazine din Europa. Între timp, a primit comenzi din SUA și Japonia.

„Trebuie să plec în Londra, în Germania, în Austria. Am foarte multe mesaje, cereri. Am clienți cărora le trimit produse. Am magazine care comandă produsele. Mai nou, trimit în Spania. Am fost sunat de cineva din Japonia care vrea produse. În SUA trebuie să găsesc soluții pentru a trimite deoarece există cerere. Se caută în special Api-Imuno+. Am avut foarte multe recenzii pozitive la acest produs. De asemenea, sunt comenzi pentru miere, lăptișor, păstură. Prețurile sunt puțin mai mari decât în România deoarece se adaugă cheltuielile cu transportul, ambalajele suplimentare”, a spus Iustin Marineac.

Dacă acum trei-patru ani vindea aproape toată mierea engros, acum nu mai pleacă niciun borcan neambalat și neetichetata. În 2018 și-a dublat numărul stupilor iar mai bine de 50% din producția de miere este vândută în străinătate.

„A început anul cu secetă, apoi a venit ploaia. Producția de rapiță a fost slabă anul acesta. Tei nu am extras deloc. Per ansamblu, cantitatea de miere este mai mare pentru că am avut mai mulți stupi. Anul trecut am avut aproximativ 500 de stupi iar anul acesta am depășit 1000”, a mai precizat Iustin Marineac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.