Municipalitatea botoşăneană trebuie să găsească de urgenţă o firmă care să repare podul aflat la intersecţia străzilor Săvenilor – Plopilor. Acest pod a fost afectat de precipitaţiile abundente din această vară. Pentru refacerea podului primăria a primit un milion de lei de la Guvernul României, pe situaţii de urgenţă.

„Pentru acest pod a fost făcută o expertiză. Fiind o situaţie de urgenţă, am căutat repede un constructor care să facă lucrările. A venit un constructor de la Iaşi, însă i s-a părut că e o lucrare pe care nu o poate face şi că suma alocată este prea mică. Acum suntem în discuţii cu un alt constructor”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului. Edilul a adăugat că este puţin probabil ca lucrarea să fie încheiată până la finele anului.

Pe lângă podul de la intersecţia străzilor Săvenilor – Plopilor, precipitaţiile au afectat şi multe străzi nemodernizate. Municipalitatea a solicitat de la guvern 2,743 de milioane de lei pentru a interveni în zonele afectate de precipitaţiile abundente, însă a primit doar un milion de lei. Celelalte lucrări, în special cele de pe străzile nemodernizate au fost făcute cu fonduri de la bugetul local.

Articolul precedentUn apicultor botoșănean a dat lovitura. Peste 50% din mierea pe care o produce pleacă în Europa, SUA și Japonia
Articolul următorMii de alocații sistate de AJPIS