Sute de cereri pentru apartamentele ANL

0
39

Sute de botoşăneni au depus dosare pentru a primi un apartament ANL. Municipalitatea botoşăneană are la această dată înregistrate 600 de cereri, însă aceste dosare, dar şi cele care vor fi depuse în următorii doi ani, vor fi revizuite în anul în care vor fi  repartizate apartamentele din blocurile construite în noul cartier ANL de pe Şoseaua Iaşului. „Lista de priorități pentru obținerea unei locuințe se va reactualiza în anul în care se vor recepționa locuințele din noul cartier ANL din Șoseaua Iașului. Acolo vor fi 80 de locuințe, din care 40 vor fi ale Armatei, pentru că ei au pus la dispoziție terenul, iar 40 ale municipiului Botoșani”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului Botoşani. Potrivit edilului, practic, în acest moment, pentru fiecare apartament care va putea fi repartizat de către municipalitate există câte 15 cereri.

În acest nou cartier ANL vor fi construite în total 700 de apartamente.

În ultimii ani, mulţi dintre botoşănenii care au solicitat un apartament ANL nu s-au mai încadrat în criteriile legale, sau şi-au cumpărat locuinţă.

„Criteriile de atribuire sunt stabilite la nivel național şi vizează starea civilă, numărul de copii, studii, condiții de locuit, venit, starea de sănătate”, a mai spus Marian Murariu.

La cererile pentru apartamentele ANL se adaugă alte sute de cereri pentru locuinţe sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.