Microbuze solicitate pentru transportul elevilor

0
42

Ministerul Dezvoltării a solicitat de la fiecare judeţ necesarul de microbuze. Ministerul va organiza o licitaţie naţională de achiziţie a microbuzelor, urmând ca după aceea să fie repartizate judeţelor. Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a declarat că au fost solicitate 32 de microbuze.

„Până va fi făcută o nouă achiziţie, unităţile de învăţământ trebuie să se descurce cu microbuzele existente. Sunt necesare noi mijloace de transport deoarece sunt şcoli care nu aveau, sau unde parcurile auto sunt foarte vechi, deoarece au fost foarte solicitate. La alte unităţi a crescut numărul de elevi, cum este la Truşeşti, sau Corni, unde, chiar dacă au microbuze, nu fac faţă numărului mare de elevi”, a explicat oficialul.

Inspectorul şcolar general a recunoscut că în multe localităţi parcul auto este învechit şi vor apărea probleme mai ales în sezonul rece.

În august 2015, judeţul Botoşani a primit 42 de microbuze şcolare tip 16+1 locuri. Acestea au fost repartizate în 37 de comune, patru oraşe şi municipiul Dorohoi.

Prin acea achiziţie au fost acoperite toate cererile din judeţ pentru ca toţi elevii botoşăneni să aibă o posibilitate civilizată de transport către unităţile şcolare.

În 2015, a fost cea mai consistentă etapă a programului privind transportul şcolar, după cea din 2014, când s-au alocat judeţului 13 autovehicule tip 16+1 locuri.

Unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani dispun la această dată de 103 de microbuze pentru transportul elevilor care nu învaţă în localitatea de domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.