Protest pentru sporuri mai mari la DGASPC Botosani FOTO

0
53

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au ieșit ieri în stradă pentru a solicita acordarea sporurilor prevăzute de lege.

După câteva minute în care au protestat în fața sediului DGASPC, oamenii au mers la discuții cu ministrul Marius Budăi, fostul lor coleg.

„Începând cu anul 2018, prin regulamentul aprobat prin HG 153, pentru familia socială sănătate și asistență socială, pot fi acordate sporuri pentru condiții deosebite de muncă. Ne referim la cei care lucrează în centrele pentru copii și persoane cu dizabilități. Sporurile pot fi între 15 și 50%. Au fost mai multe nelămuriri privind acordarea acestor sporuri. În momentul în care salariații au primit salariile pentru luna ianuarie și au văzut că nu au primit sporurile integral, au fost nemulțumiți. Au solicitat să facem acțiuni în stradă. Am avut mai multe discuții la nivelul Consiliului Județean și conducerii direcției. Am avut o discuție și cu domnul ministru al Muncii. Am ajuns la un consens și la interpretare a ordonanței 114 care să fie în favoarea salariaților”, a spus Carmen Socianu, lider de sindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.