Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

0
12

Întraga țară va intra într-un proces de racire accentuată iar ninsorile își vor face apariția în perioada următoare. Astfel, poliţiştii recomandă atât conducătorilor de vehicule cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic şi să respecte regulile de circulaţie. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic astfel încât să le fie permisă oprirea în siguranţă, luând în considerare faptul că pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei distanţa de frânare este mult mai mare.

În acest sens, poliţiştii vă recomandă:

  • Dacă plecaţi la drum cu maşina, să vă echipați corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă.
  • Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos şi NU efectuaţi depăşiri riscante.
  • Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climazizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare.
  • Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă în faţa dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.
  • Pietonilor le recomandăm să evite să circule pe partea carosabilă şi să folosească pentru traversare numai trecerile de pietoni, marcate şi semnalizate, asigurându-se temeinic înainte de a traversa.

Totodată, poliţiştii vă recomandă să vă informaţi în prealabil cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi să respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene şi de la Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.