Mii de alocații sistate de AJPIS

0
52

De la începutul acestui an, conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a sistat 2.128 alocații pentru susținerea  familiei. Dintre  acestea, 519 sunt alocaţii pentru susţinerea familiei cu un singur părinte. Sebastian Tocariu, director executiv al AJPIS, a declarat vă alocaţiile au fost sistate din mai multe motive, respectiv plecarea beneficiarilor din localitate, împlinirea vârstei de 18 ani de către copilul sau copiii din familie, sau depăşirea plafonului de venituri pe familie pentru acordarea acestui drept. Un alt motiv pentru sistarea acestui ajutor bănesc este reprezentat de absenţele acumulate de copii.

Datele centralizate de AJPIS arată că la 30 septembrie 2018 în judeţ erau 8.064 de  beneficiari de alocație pentru susținerea familiei.

Acest tip de alocaţie se acordă familiilor cu venituri reduse care au în creștere și îngrijire copii cu vârsta de până la 18 ani. Acordarea alocației are drept scop completarea veniturilor familiilor, în vederea și stimularea frecventării de către copii a cursurilor şcolare asigurării unor condiții mai bune pentru creșterea, îngrijirea și educarea copiilor, precum.

Cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei este raportat la valoarea indicatorului social de referinţă (500 lei) şi depinde de tipul familiei, venitul mediu lunar pe membru de familie şi numărul copiilor în întreţinere. Ajutorul lunar poate avea un cuantum cuprins între 75 de lei, pentru familia cu un singur copil şi 408 lei pentru familiile cu patru copii sau mai mulţi.

Familiile care au în întreținere copii de vârstă școlară, beneficiază de alocație în condițiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile, cu excepția celor care le întrerup din cauză că au problem de sănătate. Copiii trebuie să nu înregistreze absenţe nemotivate în cursul unui semestru, care să ducă la scăderea sub 8 a notei la purtare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.