PERFORMANȚĂ. Sportivii botoșăneni au cucerit peste 60 de medalii la Campionatul Național de taekwondo FOTO

0
41

Sportivii botoșăneni au avut rezultate peste așteptări la a XXII-a ediție a Campionatelor Naționale și Turneul Republican la Taekwondo WT, competiții care s-au desfășurat în Sala Sporturilor din Brașov și care au adunat la start 750 de sportivi legitimați la 40 cluburi.

Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club și secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani au participat la acest turneu cu un lot puternic, format din 50 de sportivi și 6 tehnicieni.

Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club a obținut 38 de medalii, din care 10 medalii de aur, 12 medalii de argint și 16 medalii de bronz. Toate aceste rezultate au dus la obținerea Locului 3 în Clasamentul general la categoria Copii, Locului 3 în Clasamentul general la categoria Juniori și Locului 5 în Clasamentul General la toate categoriile.

Sportivii legitimați la Clubul Sportiv Botoșani au obținut la cele 2 probe de concurs  24 de medalii, din care 11 medalii de aur, 5 medalii de argint, și 8 medalii de bronz, punctele acumulate fiind suficiente pentru clasarea pe Locul 2 în Clasamentul General la Categoria Seniori,aceste rezultate reprezentând debutul secției în activitatea sportivă.

De asemenea, sportiva Andreea-Gabriela IGNAT de la Clubul Sportiv Botoșani, a obținut trofeul de “Cel mai bun junior”, premiată de către președintele Federației Română de Taekwondo WT- domnul Constantin APOSTOL. Pe lângă importanta distincție, aceasta a fost premiată de organizatorii turneului și cu o sumă substanțială de bani.

Medaliații de la acest turneu național sunt următorii:

BRILLIANT :

LOCUL 1 : Richard CHELARIU (2 medalii), Alexandru FUSA (2 medalii), Octavian BUDACĂ (2 medalii), Gabriel AGHIȚOAIE, Andrei CORDUNEANU, Sara CHIRIEAC și Bianca COSTIC.

LOCUL 2 : Alexandra AGACHE (2 medalii), Sabina BURSUC (2 medalii), Iasmina OCHIȘOR (2 medalii), Mario COJOCARIU, Gabriel AGHIȚOAIE, David COȘARCĂ, Sara CHIRIEAC, Richard CHELARIU și Cosmin CIOBANU.

LOCUL 3 : Anamaria BOLOCAN (2 medalii), Bianca COSTIC (2 medalii), Octavian BUDACĂ (2 medalii), Petrică Burlacu, Florin RACLEȘ, Miruna ANICULĂESĂ, Vlad PETREANU, Andreea IROFTE, Erik BRUMARI, Sara CHIRIEAC, Iasmina OCHIȘOR, Fabio ȘTEFAN și Alexandru AGACHE.

C.S. BOTOȘANI:

LOCUL 1 : Andreea CORDUNEANU (4 medalii), Diana MATEI (2 medalii), Andreea IGNAT, Andrei ANDRUȘ, Ana SĂNĂUȚANU, Gabriel DÎRVARIU și Sidonia PAVEL.

LOCUL 2 : George HOBJILĂ, Ana SĂNĂUȚANU, Andrei ANDRUȘ, Diana MATEI și Denis MATEI.

LOCUL 3 : Gabriel DÎRVARIU (2 medalii), Cristian SENCIUC, Daniel SÎRGHE, Eduard LOZNEANU, Andrei ANDRUȘ, Sidonia PAVEL.

Această deplasare a putut fi realizată cu sprijinul Clubului Sportiv Botoșani, a Primăriei Dumbrăveni, a Farmaciei Anca (ce sprijină sportivii din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului) și al părinților sportivilor participanți din cadrul Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club.

„Sunt rezultate foarte bune, perioada de pregătire fiind cheia acestor rezultate. Sunt mândru că putem aduce rezultate notabile județelor Botoșani și Suceava prin acești sportivi deosebiți. Avem în vizor deschiderea unor noi secții de Taekwondo în cele 2 județe până la începutul verii. Urmează o perioadă de competiții pentru lansarea micilor talente în această disciplină olimpică, sportivi ce ne vor aduce mari bucurii în anii următori. Sunt bucuros că am debutat foarte bine în cadrul Clubului Sportiv Botoșani și suntem mândri că facem parte dintr-o echipă profesionistă. Mulțumesc tuturor partenerilor, susținătorilor noștri și nu în ultimul rând staffului tehnic, deoarece fără aceștia nu am putea să obținem aceste rezultate.” a declarat președintele-antrenor al Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, dar și antrenorul secției de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 DAN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.