Noi focare de pestă porcină în Rep. Moldova. DSVSA Botoșani: Orice mortalitate de porc mistreț sau porc domestic o tratăm ca suspiciune, cu măsurile de rigoare

0
30

În Republica Moldova a crescut numărul focarelor de pesta porcină africană iar autoritățile din județ sunt în alertă. Județul Botoșani are două puncte de trecere a frontierei către Republica Moldova unde se iau măsuri speciale.

Minodora Vasiliu, șefa DSVSA Botoșani, spune că orice cadavru de porc este tratat ca o suspiciune de pestă porcină africană și se iau imediat măsuri. De asemenea, în punctele de trecere a frontierei de la Rădăuți Prut și Stânca se vor monta limitatoare de viteză iar autovehiculele vor trece printr-o zonă în care se face dezinfectare.

„În Republica Moldova s-au înregistrat foarte multe focare de pestă porcină africană. Nu trebuie să facem niciun rabat de la măsurile pe carele aplicăm. Vom lua și niște opritoare astfel încât mașinile să nu treacă cu viteză. Mașina să oprească puțin în momentul în care trece pe covorul respectiv. Din câte știu, în România nu au mai apărut alte focare. Rămân cele 13 județe cu 980 de focare. Mulțumim că în județul Botoșani nu avem nicio suspiciune dar orice mortalitate de porc mistreț sau porc domestic o tratăm ca suspiciune, cu măsurile de rigoare. Dacă laboratorul infirmă prezența virusului, relaxăm situația”, a declarat Minodora Vasiliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.