Parlamentarii PSD și șefii județului s-au lăudat că în septembrie se termină licitația pentru drumul Botoșani – Tg. Frumos iar cel târziu în primăvara anului viitor vor începe lucrările de modernizare.

Deputatul Cristian Achiței, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, a făcut o declarație politică de la tribuna Parlamentului prin care a cerut reprezentanților Ministerului Transporturilor să urgenteze demersurile pentru modernizarea DN 28B și a DN 29D.

„Preocupați exclusiv de demersuri populiste, de acțiuni propagandistice și, mai ales, de campanii concertate de subjugare a Justiției, actualii guvernanți ignoră cu desăvârșire problemele reale ale românilor și nevoile acestora.

Ca deputat de Botoșani, reprezint în Parlamentul României un județ căruia guvernele PSD-ALDE îi refuză sistematic, de doi încoace, orice șansă de dezvoltare normală, prin tergiversarea nejustificată  a investițiilor semnificative în infrastructura de transporturi.

Deși a fost inclus, în urma votării unui amendament susținut de subsemnatul, în Legea Bugetului de Stat pe 2018, proiectul de modernizare a DN 28B Botoșani-Târgu Frumos bate pasul pe loc, procedurile premergătoare execuției derulându-se în ritm de melc. În consecință, nici un metru de drum nu a intrat efectiv în modernizare în tot acest an, starea sa continuând să fie una jalnică.

În ciuda promisiunilor publice repetate ale reprezentanților PSD că modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești va face obiectul emiterii unei hotărâri de guvern, acest lucru nu s-a întâmplat până la această dată.

Diferența uriașă dintre promisiunile pesediștilor botoșăneni și disprețul cu care sunt tratați în realitate, de către guvernanți, sutele de mii de locuitori ai județului Botoșani este evidentă.

Solicit public, prin prezenta declarație, urgentarea demersurilor pentru modernizarea DN 28B și a DN 29D, drumuri naționale vitale pentru situația socio-economică a județului Botoșani!

Concret, în cazul Drumului Național Botoșani-Târgu Frumos e necesară finalizarea procedurii de licitație, astfel încât în anul 2019 să poată demara efectiv, în teren, lucrările de modernizare.

În cazul Drumului Național Botoșani-Ștefănești, este necesară emiterea în cel mai scurt timp a hotărârii de guvern privind proiectul de modernizare, pentru ca investiția să poată fi prinsă în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019”, a spus deputatul PNL Cristian Achiței.

Articolul precedentNoi focare de pestă porcină în Rep. Moldova. DSVSA Botoșani: Orice mortalitate de porc mistreț sau porc domestic o tratăm ca suspiciune, cu măsurile de rigoare
Articolul următorFC Botoșani a adus un atacant sârb care a trecut pe la Partizan