Momente emoționante la școala din Albești. Foștii profesori au revenit în locurile unde au predat zeci de ani

0
36

Clopoțelul a sunat din nou dar de această dată nu pentru elevi ci pentru foștii profesori ai școlilor din comuna Albești.

Mihai Amarandei, primarul comunei Albești, fost profesor și director al școlii, a decis ca în An Centenar să organizeze o întâlnire cu cadrele didactice care au predat de-a lungul timpului în zonă și care acum sunt la pensie. Peste 30 de foști profesori și învățători au dat curs acestei invitații iar vineri dimineață au revenit în comuna în care și-au petrecut anii tinereții. Au mers la Școala Nr. 1 Albești, din centrul comunei, unde au fost întâmpinați de elevi îmbrăcați în costume populare. Au fost primiți cu pâine și sare iar elevii le-au oferit flori. În locul școlii pe care o știau ei, au găsit o clădire modernă, finalizată în 2016 și în care învață peste 300 de copii. În cancelarie și-au regăsit foștii elevi care acum sunt profesori la școala din Albești. Au văzut fotografii de acum 30-40 de ani și au depănat amintiri. Unii dintre foștii profesori au mers și la celelalte școli și la cimitirul din comună pentru a aprinde o lumânare la mormintele dascălilor din Albești.

S-au reîntâlnit la căminul cultural unde a avut loc o ședință festivă de Consiliul Local după care primarul Mihai Amarandei și viceprimarul Brăduțu Brașoveanu au înmânat diplome, plachete și flori foștilor și actualilor profesori. Mulți dintre profesori erau emoționați și aveau lacrimi în ochi când au vorbit despre perioada petrecută în comuna Albești. La un moment dat, primarul Mihai Amarandei a citit câteva mesaje primit de la foști elevi și profesori care fie sunt în orașele mari din țară, fie sunt stabiliți în străinătate. Este vorba de medici, cadre universitare sau economiști  care acum sunt în Belgia, Olanda sau Marea Britanie.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic al copiilor din comuna Albești.

„Acțiunea este organizată de Primăria comunei Albești și se numește: Școala Albești – cadre didactice și elevi, întâlnire după ani. În program am inclus vizitarea școlilor din comună, depunerea de buchete de flori la mormintele cadrelor didactice, ședință extraordinară de Consiliu Local, prezentarea mesajelor transmise de foștii noștri elevi sau foste cadre didactice, înmânarea plachetelor și un program artistic susținut de cele două ansambluri din comună. Am invitat la acest eveniment în jur de 50 de cadre didactice dar nu au putut ajunge toți. Unii sunt plecați din Botoșani și chiar din țară”, a spus Mihai Amarandei, primarul comunei Albești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.