Centru de bătrâni cu 40 de locuri în comuna Pomârla. Va fi construit de o fundație din Italia

0
54

O fundație din provincia italiană Bolzano va construi un centru pentru bătrâni în comuna Pomârla din județul Botoșani. Italienii deja au trimis primele materiale de construcție la Pomârla. 

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că de aproximativ 16 ani are o colaborare cu reprezentanții fundației din Italia și că până acum au făcut mai multe donații. Printre actele de caritate se numără și construcția unei grădinițe în această comună de la granița cu Ucraina.

„Eu personal și membrii Pro România vom lansa o campanie de  informare și de accesare a unor proiecte privind ajutorul persoanelor vârstnice. Odată cu intrarea în UE, condițiile pentru copiii abandonați sau defavorizați au fost îmbunătățite. De bătrâni nu prea se ocupă nimeni, mai ales în mediul rural. Încerc niște parteneriate  cu asociații din străinătate. Chiar în aceste zile am primit un reprezentant al unei astfel de asociații care va construi un azil de bătrâni. Deja mi-au trimis un tir cu partea de acoperiș. De 16 ani am contact cu aceste fundații și au făcut lucruri frumoase pentru copiii din județul Botoșani. nu doar din Pomârla. Inițial au venit la centrele de plasament. Sunt convins că acest proiect va funcționa”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Acest centru pentru bătrâni va avea 40 de locuri și va fi administrat de către primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.