Centenarul Unirii marcat cu filme

0
38

„Caravana centenarului filmului românesc” ajunge în acest weekend la Botoşani la Cinema Unirea. Invitaţi speciali ai evenimentului vor fi criticul de film Irina-Margareta Nistor şi  actorul botoşănean Vlad Ivanov.

Iniţiat de ARTIS şi Asociaţia Obştească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Ateneul din Iaşi, „Centenarul Filmului Românesc” a fost lansat anul acesta, la Iaşi. Prin acest eveniment autorităţile doresc să celebreze centenarul Marii Uniri prin proiectarea a 100 de filme româneşti în 100 de localităţi din România şi Republica Moldova.

La Botoşani manifestarea va începe sâmbătă de la ora 16.30, iar de la ora 17.00, publicul va putea urmări documentarul „Marea Unire: România, la 100 de ani” . În aceeaşi zi, de la ora 19:00, va avea loc proiecţia filmului „Câini” în regia lui Bogdan Mirică.

Duminică de la ora 18, va rula filmul „Amintiri din Epoca de Aur 2 : Dragoste în timpul liber” în regia lui Cristian Mungiu.

Evenimentul este susţinut de președintele grupului Elsaco – Valeriu Iftime, în colaborare cu  Cinema „Unirea”. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.