Succes botoșănean la festivalul „Grație, umor și voie bună, adunate într-o comună”

0
16

La finele lunii trecute, membrii ansamblului Filialei Botoşani a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România au participat la Festivalul Național de Dans Modern, Dans Popular şi Pantomimă „Grație, umor și voie bună, adunate într-o cunună”. Festivalul a avut loc la Iași, la Ateneul Tătărași și a reunit 11 filiale ale Asociației Naționale a Surzilor din România.

„Echipa de dansatori de la asociaţia noastră a participat la patru secţiuni, şi a obţinut trei trofee, respectiv premiul I la dans modern – Clasa Standard și free style, și premiul II  la categoriile de dans modern în pereche și de dans popular românesc. Pentru noi, ca şi comunitate a persoanelor cu deficienţe de auz, este remarcabil faptul că ne putem manifesta şi în plan artistic, mai ales în domeniul dansului, care, evident, presupune şi posibilitatea de a auzi muzica. Noi o auzim, dar nu prin folosirea receptorilor auditivi clasici, ci prin vibraţii, prin ritm şi prin suflet”, a declarat Daniel Hliban, directorul Filialei Botoşani a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România.

După festival, echipa botoşăneană a vizitat Grădina Botanică. „Acolo ei au dansat toată suita de dansuri populare, fără muzică. Pentru vizitatorii Grădinii Botanice a fost o mare surpriză pentru că nu înţelegeau ce se întâmplă. Colegii mei au dansat perfect pentru că le place foarte mult să se exprime prin dans. Încercăm să ne manifestăm artistic, în ciuda barierei impuse de lipsa auzului, dar membrii noştri se simt cel puţin la fel de fericiţi ca şi ceilalţi dansatori”, a mai spus Daniel Hliban.

La ediţia din 2017 a festivalului, organizată la Cluj, dansatorii filialei botoşănene au obţinut premiul II la dansuri populare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.