Autoturisme avariate de un acoperiș luat de vânt

0
39

Astăzi la prânz, acoperișul unui bloc de pe strada Calea Națională a fost luat de vânt și au fost avariate ușor două autoturisme care erau parcate.

Potrivit reprezentanților ISU, s-au înregistrat 13 apeluri de urgență. Cetățenii au semnalat faptul că vântul puternic a desprins o parte din acoperișurile unor blocuri din municipiile Botoșani și Dorohoi, a rupt fire electrice la Hudești și Flămânzi și a doborât un stâlp de telefonie la Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu.

Pentru înlăturarea elementelor de acoperiș, care se puteau desprinde oricând și să rănească trecătorii sau să avarieze autoturismele parcate în zonă, au intervenit pompierii militari din Botoșani și Dorohoi. În total, au fost zece intervenții. La Botoșani, s-a acționat pe strazile Împărat Traian, Primăverii, Bulevardul Mihai Eminescu, Grivița, Gheorghe Avrămescu, Săvenilor, Aleea Nucului, Calea Națională, iar la Dorohoi, pe Bulevarul Victoriei.

În celelelate trei situații de urgență au intervenit pompierii voluntari și echipe ale furnizorului de energie electrică.

 Județul Botoșani este sub avertizare de „Cod Portocaliu” de vânt până la ora 18.00, iar până la ora 23.00 sub incidența unui „Cod Galben” de vânt.

Pe timpul manifestării fenomenelor meteo, îi sfătuim pe botoșăneni să nu parcheze autovehiculele în astfel de zone și să-și închidă bine ușile, geamurile sau orificiile pentru ventilație de la locuințe sau anexe gospodărești. De asemenea, le recomandăm să nu atingă firele căzute la pământ, să asigure elementele de construcție și să nu se adăpostească lângă construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

ImagineImagine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.