27 de incendii într-o singură săptămână

0
56

Într-o singură săptămână, pompierii botoșăneni au stins incendii cât într-o lună. În perioada 17 – 23 februarie, pe raza județului Botoșani s-au produs nu mai puțin de 27 de incendii, din care 19 de vegetație uscată.

Evenimentele cu foc s-au înregistrat pe raza localităților Todireni, Săveni, Ionășeni (comuna Trușești), Socrujeni (comuna Gorbănești), Strahotin (comuna Dângeni), Botoșani, Flămânzi, Buhăceni (comuna Trușești), Teioasa (orașul Darabani), Bivolari (comuna Dobârceni), Viforeni (comuna Gorbănești), Cătămărăști Deal (comuna Mihai Eminescu), Vorona, Mășcăteni (comuna Albești), Văculești, Tudora, Mănăstirea Doamnei (comuna Curtești), Santa Mare, Copălău, Roma și Burlești (comuna Unțeni).

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, scăpări de gaze combustibile, folosirea intenționată a sursei de aprindere, scurtcircuit electric, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemul de încălzire, jar căzut din sobă și mijloc de încălzire nesupravegheat.

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 251 pompieri militari și voluntari. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 90.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.