Veterani de război onorați cu ocazia Zilei Veteranilor de Război

0
39

Zece veterani din cel de-al Doilea Război Mondial şi o văduvă de veteran de război, alături de alţi 453 de veterani de război din întreg judeţul, au fost onoraţi astăzi, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. Evenimentul a fost  organizat de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Instituţia Prefectului- Judeţul Botoşani şi Garnizoana Botoşani la Monumentul Eroilor din Cel de-al Doilea Război Mondial din municipiul Botoşani.

Cei zece veterani şi văduva de veteran de război, prezenţi la eveniment, au fost omagiaţi de autorităţile judeţului, de militari precum şi de elevi botoşăneni ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Alocuţiunile susţinute de col. (r) Gheorghe Jalbă şi elevul-caporal Marius Galan au fost urmate de interpretarea poeziei „Se sting veteranii”, scrisă de col. (r) Gheorghe Lăcătuşu, de asemenea veteran de război, de către actorul Cezar Amitroaie.

În semn de respect şi recunoştinţă, pe faţada Monumentului au fost afişate 464 de mesaje scrise de elevi ai mai multor unităţi de învăţământ din judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.