Conducerea FC Botoșani a postat un mesaj pe site-ul oficial al clubului, prin care solicită Comisiei Centrale de Arbitri să ia măsuri cu Iulian Dima, arbitrul partidei Dinamo – FC Botoșani, încheiat cu scorul de 1-0.

Reacția vine după ce arbitrul Iulian Dima a greșit grav în meciul disputat luni seară în capitală. Acesta a refuzat un penalty pentru FC Botoșani și nu l-a eliminat pe N’Diaye, jucător care a marcat singurul gol al partidei.

”FC Botosani solicita repectuos Comisiei Centrale a Arbitrilor sa nu mai influenteze rezultatele meciurilor din Liga I a Campionatului National de Fotbal. Dorim sa evoluam pe teren, dar nu putem. Jucatorii sunt faultati si scosi din circuit cu lunile, vezi cazul Oaida, fara ca arbitrul sa dicteze fault. Evoluam in Playout, nu in Playoff dupa ce tot un arbitru a decis sa nu il elimine pe Ianis Hagi in partida dintre Viitorul si FC Botosani. Dorim sa ne salvam de la retrogradare prin puncte acumulate pe teren dar nu suntem lasati de arbitrii care refuza sa dicteze penalty in urma unor faze clare, sau sa elimine un jucator care faulteaza grosolan in randuri repetate. Rezultatul unei partide de fotbal ar trebui sa fie stabilit de catre evolutia fotbalistilor prin golurile acestora, nu de catre arbitri. Cui sa ne adresam? La cine sa ne plangem si sa aducem la cunostinta ca arbitrii si observatorul de arbitri glumesc cu jucatorii unei echipe inainte de meci, iar ceilalti sunt pusi la punct dupa prima silaba rostita.

Domnilor de la Comisia Centrala a Arbitrilor, atotcunoscatorii fotbalului, va rugam sa incetati in a mai favoriza unele echipe. Va rugam sa faceti publice sanctiunile in cazul brigazii de arbitri de la intalnirea dintre Dinamo si FC Botosani si in cazul observatorului de arbitri. Vrem sa credem ca aceasta institutie este inca justa si integra. Ne-am saturat sa fim umiliti de prestatiile brigazilor desemnate, arbitri care isi impart aproximativ 18.000 Ron meci de meci. La patru delegari/luna ajung la aceleasi salarii ca a fotbalistilor. Sa lase fotbaliștii sa influenteze soarta meciurilor.
Suntem in liga I, dorim sa ramanem in Liga I, dorim sa oferim spectatorilor un spectacol sportiv, dar trebuie sa fim lasati!”, este mesajul postat pe site-ul oficial al FC Botoșani.

Articolul precedentCaptură de țigări în urma descinderilor din Dorohoi
Articolul următorVeterani de război onorați cu ocazia Zilei Veteranilor de Război