Urban Serv caută soluții pentru a rezolva criza locurilor de veci

0
29

Conducerea societăţii Urban Serv caută soluţii pentru identificarea unor noi locuri de veci. Şefii Urban Serv au trimis o adresă la primărie în care arată că s-ar putea amenaja locuri de veci, în Cimitirul Eternitatea, pe o suprafaţă de 754 de metri pătraţi, lângă locuinţa cimitireanului. Pentru aceasta este necesară o hotărâre a Consiliului Municipal de modificare a statutului terenului, din teren arabil, în zonă pentru înhumări.

Pentru a rezolva criza locurilor de veci se ia în calcul şi identificarea mormintelor de care nu s-a mai îngrijit nimeni ani la rând. „Noi am început o activitate să identificăm locurile în cauză. Avem locuri de înhumare din 1960, unde nu a mai fost înmormântată o altă persoană şi nici nu s-au prelungit concesiunile respective. În cele două cimitire ar fi sute de astfel de locuri. Până la finele acestui an sperăm să avem o statistică finală”, a declarat Simion Drelciuc, director general al Urban Serv.

Potrivit oficialului, lunar, în municipiul Botoşani sunt în medie 50 de decese.

De câţiva ani se tot vorbeşte despre extinderea Cimitirului Eternitatea, însă lucrurile nu au avansat în această direcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.