Noi probleme pe strada Doboșari

0
43

Pe strada Doboşari s-au înregistrat începând de anul trecut zeci de avarii la reţeaua de apă. Desele reclamaţii înaintate de botoşănenii care au case în zonă au avut în cele din urmă un rezultat, conducerea Nova Apaserv luând decizia de a înlocui pe o porţiune de peste 200 de metri conducta ce alimentează blocurile din cartierul ANL Cişmea.

„Conducta de apă era de o calitate foarte proastă, era practic ciuruită.  Au făcut o primă etapă de lucrări, pe o sută şi ceva de metri, au trecut la etapa a doua, pe alţi o sută şi ceva de metri. În etapa a doua, după ce au înlocuit conducta, au constatat că, în momentul în care au dorit să astupe şanţul, acesta era plin cu apă. Din ceea ce au observat dumnealor, apa provenea de la nişte izvoare subterane, deoarece toată acea pantă este plină de izvoare subterane amplasate foarte aproape de suprafaţă”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Problema a fost adusă la cunoştinţa primăriei, iar Marian Murariu, însoţit de o echipă de la Direcţia Edilitare, a ajuns în zonă şi a constatat că, între timp, situaţia se complicase. Staţia care pompează apele provenite din canalizare către staţia de epurare a municipiului era înfundată. „Se pare că cetăţenii au aruncat la canalizare diferite obiecte, lucru care a dus la înfundarea conductelor aferente acestei staţii de pompare a apelor uzate”, a explicat edilul. Această staţie, realizată în cadrul proiectului prin care este extinsă reţeaua de apă şi canalizare în municipiu, nu este predată la Nova Apaserv, fiind în responsabilitatea constructorului, firma Elsaco. Aşa stând lucrurile, în zonă au intervenit echipe de la Elsaco şi după o săptămână problema a fost rezolvată.

70% din apa colectată în şanţul din zonă provenea de la staţia de pompare ape uzate, diferenţa fiind reprezentată de apa din izvoare. „Am considerat necesar să chem un specialist în geotehnică şi fundaţii care s-a deplasat la faţa locului şi care va întocmi un raport de expertiză prin care ne va da o soluţie tehnică de a crea un dren specific pentru a putea capta toate aceste izvoare şi a le dirija către canalizare. Abia după ce se va construi acest dren, se va putea trece la astuparea şi asfaltarea şanţului. Vestea bună este că în curând problemele se vor rezolva şi circulaţia se va desfăşura în condiţii normale în acea zonă”, a concluzionat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.