Un parlamentar botoșănean propune înființarea a 4000 de cabinete medicale școlare

0
38

La ora actuală, în România sunt aproximativ 6100 de unități de învățământ cu personalitate juridică dar numai o treime dintre acestea au cabinete medicale școlare. Deputatul Mihaela Huncă, de la Partidul Pro România, va depune un amendament prin care va solicita înființarea a aproximativ 4000 de cabinete medicale școlare 3500 de cabinete psihopedagogice.

Parlamentarul botoșănean a identificat și sursa de finanțare pentru realizarea acestor cabinete și angajarea de personal specializat.

„În ultima perioadă am avut epidemie de gripă, au fost fel de fel de recomandări, profesorii să facă triajul, de a lua o anumită vitamină, putem să-i spunem vitamina Dragnea. Unul dintre amendamentele importante ale Partidului Pro România va fi de a înființa și dota cabinete de medicină școlară în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică. Noi propunem ca banii care se dau la partidele politice să fie cheltuiți pentru a înființa 3980 de cabinete medicale școlare. Din cele 6100 de unități de învățământ cu personalitate juridică doar 2120 au cabinete de medicină școlară. Putem să facem încă 3980 de cabinete dotate, 4000 de posturi de asistenți medicali bugetați și 416 posturi de medici. Ar fi o măsură foarte bună pentru menținerea sănătății copiilor, pentru activități de prevenție și controalele periodice”, a precizat deputatul Mihaela Huncă

În plus, parlamentarul botoșănean propune înființarea a aproximativ 3500 de cabinete psihopedagogice în unitățile de învățământ și spune că efortul financiar nu ar fi foarte mare.

„Un alt amendament la proiectul de buget este cel legat de activitatea de consiliere din unitățile de învățământ. În prezent, ar trebui ca la un consilier școlar să fie arondați 800 de elevi.  Venim cu propunerea de a dota la toate unitățile învățământ cu personalitate juridică, un cabinet psihopedagogic. Costurile nici nu ar fi foarte mari. În prezent avem doar 2528 de cabinete psihopedagogice și doar 2231 de consilieri școlari. Sunt soluții care nu rezolvă doar probleme dintr-o anumită localitate ci a întregului sistem”, a mai precizat Mihaela Huncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.