Țigări în valoare de 550.000 lei confiscate în județul Botoșani

0
40

De la an la an, contrabanda cu țigări ia amploare iar infractorii sunt tot mai inventivi. Folosesc mijloace plutitoare, saci de polietilenă sau unelte de pescuit pentru a trece țigările de pe un mal pe altul al Prutului.

Mai nou, cetățenii de origine ucraineană sau cu dublă cetățenie au început să renunțe la intermediarii români urmărind obținerea unor foloase materiale mai consistente şi pentru a face cât mai greoaie descoperirea și prinderea lor. Țigările sunt aduse până în zona de frontieră, preluate, transportate și valorificate de cetățenii din R. Ucraina. Ei folosesc în activitatea infracțională mașini închiriate sau cumpărate din state  precum Bulgaria, Marea Britanie sau Lituania și utilizând numere de înmatriculare expirate sau false.

În total, în 2018 s-au confiscate 49.600 pachete țigări în valoare de 549.375 lei. Cea mai mare captură a fost pe 30 mai.

Polițiștii au oprit în localitatea Silişcani, comuna Gorbăneşti o autoutilitară VW condusă de către un cetăţean român. Autoutilitara a fost condusă la sediul S.T.P.F Botoşani pentru verificări suplimentare, iar șoferul a declarat că transportă o cantitate mare de ţigări mărcile “Plugarul” şi “Ritm”, de provenienţă R. Moldova disimulate în plafonul şi pereţii autoutilitarei.

În urma controlului, au fost identificate mai multe locașuri special amenajate, la mijlocul compartimentului marfă, formate din doi pereţi falşi şi plafonul autoutilitarei. S-a descoperit cantitatea de 27.409 pachete tigari cu timbru de acciză emis de R. Moldova. Cetăţeanul român a fost reţinut pentru 24 ore, fiind ulterior prezentat la Judecătoria Botoşani cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.