Sute de locuri disponibile în învăţământul profesional

0
50

Ieri a început a doua etapă a admiterii în învăţământul profesional de stat, pentru anul școlar 2018-2019. Perioada de înscriere se încheie pe 3 septembrie, la ora 15.00. Elevii se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat. Pe 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere și care nu organizează sesiune de preselecție. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție. Înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată, de asemenea, în zilele de 31 august și 3 septembrie, până la ora 15.00, în unitățile de învățământ care au acest tip de ofertă și care mai au locuri libere.

Formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, sprijinul pentru elevii din învăţământul dual fiind de 400 de lei lunar.

Potrivit celor precizate de Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, elevii interesaţi au la dispoziţie 278 de locuri libere în învăţământul profesional (la liceele „Alexandru cel Bun”, „Demostene Botez” Truşeşti, Darabani, Ştefăneşti, Şendriceni, „Elie Radu”, Flămânzi, Vorona, Coţuşca, Todireni, şcolile profesionale Vlăsineşti, Smârdan şi de Cooperaţie) şi două locuri libere în învăţământul profesional dual (la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, calificarea electrician constructor). În prima etapă de admitere în învăţământul profesional au fost ocupate 572 de locuri în învăţământul profesional şi opt locuri în învăţământul dual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.