Cătălin Rotundu, primar Dîngeni: Gradul de încasare al taxei de salubritate este 22%

0
43

Primarii comunelor și orașelor din județul Botoșani susțin că foarte greu reușesc să colecteze taxa de salubritate de la cetățeni. O creștere a tarifelor la nivelul județului îi va obliga pe primari să majoreze și ei taxa de salubritate numai că o astfel de măsură va duce la scăderea gradului de încasare.

Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni, susține că în momentul de față gradul de încasare al taxei de salubritate este de doar 22%.

„La Consiliul Județean văd doar incompetență, oameni iresponsabili, care nu știu ce au de făcut, care nu știu să implementeze proiecte, care iau bani mulți degeaba. S-au închis într-o cameră și iau decizii doar pentru ei. Acest proiect trebuia să stea 45 de zile în dezbatere publică. Eu am aflat din presă. Ulterior am aflat că purtăm și negocieri, ne înțelegem cu PNL-ul… Se încearcă negocieri pe sub masă. Cât sunt primar și secretar general al PNL, nu voi lăsa asemenea prostii să treacă. Vorbim de un contract comercial. Când au licitat, au licitat un preț. E problema lor dacă nu și-au dimensionat bine costurile”, a spus Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni.

În momentul de fața, în comuna Dîngeni, gradul de încasare al taxei de salubritate este de doar 22%. Aceeași situație este în majoritatea comunelor din județ , oamenii refuzând să plătească pentru gunoiul pe care îl aruncă la punctele de colectare.

„Noi trebuie să încasăm aceste taxe de la cetățeni. Sunt cetățeni care trebuie să meargă doi-trei kilometri până la ghena de gunoi. Acei cetățeni nu vor achita taxa. Noi nu încasăm aceste taxe iar societatea care prestează serviciile, nu încasează de la noi sumele. Îl rog pe domnul președinte Macaleți să iasă din tronul dumnealui, să vină în județ și să stea de vorbă cu primarii, să încercăm să redimensionăm proiectul, să-l facem funcțional și apoi putem discuta și de eventuale modificări ale tarifelor. Nu pot să spun că fac politică de stânga iar eu mă comport ca un boier în sediul Consiliului Județean. În mediul rural lumea este săracă. În Dângeni avem 160 de gospodării unde oamenii nu au venituri sau au venituri din pensie de CAP. Gradul de încasare al taxei de salubritate este 22%. Ajungem să ne blocheze bugete locale”, a mai spus primarul comunei Dîngeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.