Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement a deschis astă skatepark-ul și cele patru terenuri de tenis de câmp din parcul de agrement Cornișa. Skatepark-ul este amenajat pe o suprafață de 800 de metri și are șase rampe.

La nici jumătate de oră de la deschidere, câțiva copii cu bicicletele au venit să testeze acest skatepark. Nu au putut să facă tot ceea ce știu din cauza temperaturii scăzute și a bălților dar au promis că vor reveni.

La skatepark, accesul va fi gratuit dar vor trebui respectate unele condiții impuse de angajații DSPSA. În schimb, la terenurile de tenis, cei care vor dori să joace trebuie să plătească o taxă care diferă în funcție de intervalul orar și zilele săptămânii. De luni până vineri este între 20 și 25 de lei/ora iar în week-end este între 30 și 35 lei/ora.

„Văzând că vremea este cât de cât favorablă, am dat drumul și acestui skatepark care are 800 de metri pătrați, șase rampe pe care se vor putea da amatorii de skateboard, role și biciclete. Sperăm să vină în număr cât mai mare. Accesul este gratuit. Am luat legătura cu tinerii care stau la statuia din parc și în față la Casa Sindicatelor. I-am invitat să vină aici. Am degajat zăpada și de pe terenurile de tenis. Sperăm că vor fi doritori să le utilizeze. Terenurile cu balon presostat funcționează de pe 28 decembrie”, a precizat Eugen Țurcau, director DSPSA.

Potrivit reprezentanților DSPSA, copiii până în 6 ani nu vor avea acces în skatepark iar cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult. De asemenea, tinerii nu vor avea acces în acest skatepark în zilele în care va ploua sau va fi polei.

„Anunțăm amatorii de graffiti că le vom da voie să pună în aplicare toată creativitatea și poate să facă ceva care rămâne în istoria Botoșaniului ca o formă de artă urbană”, a mai adăugat drectorul DSPSA.

În momentul de față, în Parcul de Agrement Cornișa sunt funcționale patinoarul, terenurile de tenis și fotbal și skatepark-ul. Pe data de 14 februarie se va deschide piscina interioară iar piscina exterioară, terenul de joacă, râul de rafting și amfiteatrul vor fi funcționale din luna mai.

Articolul precedentFurturi în serie stopate de polițiști
Articolul următorEltrans trece de la tramvaie vechi la autobuze noi