Doi botoşăneni au fost reţinuţi ieri de poliţiştii din judeţul Suceava, fiind consideraţi principalii suspecţi în cazul unor furturi comise în dauna unor bătrâni. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani şi o femeie de 44 de ani, prejudiciul total ridicându-se la peste 6.000 de lei. Cei doi suspecţi au fost puşi sub acuzaţia de furt şi urmează să fie prezentaţi în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Astfel, pe 28 decembrie 2018, unei femei de 81 de ani din Dumbrăveni (jud. Suceava), care stătea la rând pentru a-şi cumpăra medicamente de la o farmacie de pe buevardul George Enescu din municipiul Suceava, i-au dispărut din buzunarul hainei cu care era îmbrăcată suma de aproximativ 1.000 lei. Pe 15 ianuarie a.c., un bărbat de 77 de ani, din Mitocu Dragomirnei, a mers şi el la o farmacie de pe strada Universităţii, tot din municipiul Suceava, pentru a-şi cumpăra medicamente, iar în timp ce aştepta la rând a fost prădat de portofel, în care avea circa 900-1.000 lei. În aceeaşi zi, o femeie de 82 de ani, din Moara (jud. Suceava), a mers la un bancomat din municipiul Suceava,de pe bulevardul George Enescu, pentru a scoate banii din cont. Femeia a scos de la bancomat 2.500 lei şi apoi 1.500 lei, pe care i-a pus într-o sacoşă din plastic, după care s-a aşezat din nou la rând la bancomat, hotărându-se în ultimul moment să scoată şi restul banilor rămaşi în cont. Doar că în timp ce aştepta la rând, cineva i-a furat banii din sacoşă. Femeia a povestit că în timp ce aştepta în faţa bancomatului, s-a apropiat un bărbat, care a încercat să intre la rând în faţa ei, iar după ce a fost apostrofat, necunoscutul a dispărut, iar la scurt timp bătrâna a constatat că sacoşa avea fundul rupt, iar cei 4.000 lei dispăruseră fără urmă.

Ulterior, poliţiştii suceveni au primit mai multe plângeri din parte unor vârstnici care susţineau că au fost prădaţi prin acelaşi mod de operare, prejudiciile fiind mai mici, însă investigaţiile au condus spre cei doi botoşăneni, care au devenit principalii suspecţi

Articolul precedentÎntâlnire la Prefectură cu secretarii primăriilor din județ
Articolul următorSkatepark și patru terenuri de tenis puse la dispoziția botoșănenilor GALERIE FOTO&VIDEO