Eltrans trece de la tramvaie vechi la autobuze noi

0
45

Primăria Botoșani va demara un proiect în valoare de 34 de milioane de euro care vizează înlocuirea căii de rulare a tramvaiului și modernizare depoului. Proiectul se va realiza cu fonduri europene iar pe toată perioada lucrărilor, tramvaiele nu vor putea circula în municipiul Botoșani.

Pentru a compensa pierderile, șefii Eltrans vor să ia în leasing operațional un număr de nouă autobuze cu care să asigure transportul local în municipiul Botoșani.

Eltrans a comandat un studiu de oportunitate iar propunerea urmează a fi supusă spre aprobare în Consiliul Local.

„Pe perioada modernizării căii de rulare trebuie să asigurăm un alt mijloc de transport și să satisfacem nevoia de mobilitate a clienților noștri. Am făcut un studiu de oportunitate pentru achiziția a nouă autobuze euro 6, în leasing operațional. L-am înaintat Consiliului Local și urmează ne dea sau nu undă verde pentru demararea procedurii de achiziție a autobuzelor. Chiria lunară ajunge în jur de 13.000 de lei pe autobuz mare și 11.000 lei pe autobuz de 10 metri. Din încasările pe care le avem la momentul actual, acoperim costul chiriei și celelalte cheltuieli. În chirie intră toate cheltuielile cu mentenanța autobuzului, asigurarea. Noi punem doar motorină și șofer”, a precizat Victor Ivănescu.

Primăria Botoșani are un proiect în valoare de 34 milioane de lei care vizează înlocuirea căii de rulare a tramvaiului. În varianta optimistă, lucrările ar demara în 2020 și se vor finaliza în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.