S-au făcut primii pași pentru centura de 24 de milioane de euro a municipiului Botoșani

0
46

Municipiul Botoșani ar putea avea o centură în aproximativ trei-patru ani. Autoritățile locale au demarat primii pași pentru realizare investiției estimată la aproximativ 24 de milioane de euro.

Consilierul local Mihai Tincu a precizat că această centură a municipiului va trece prin comuna Curtești iar cei care vin dinspre Iași și vor să meargă spre Suceava, fără să mai fie neoiți să intre prin Botoșani.

„Săptămâna aceasta, a apărut pe SEAP, studiul de fezabilitate pentru șoseaua de centură a municipiului Botoșani, prin Curtești. A început să curgă în sens pozitiv toate lucrurile pentru această investiție necesară orașului nostru care este blocat la ora actuală din punct de vedere al circulației. Durează cam o lună strângerea ofertelor, analiza lor, rezolvarea contestațiilor, dacă vor fi, apoi desemnarea câștigătorului. Acest câștigător va avea la dispoziție circa șase luni pentru depunerea documentelor pentru acest studiu de fezabilitate. În bugetul primăriei a fost prinsă suma de 780.610 lei. În martie 2019, proiectul ar trebui să fie depus la guvern pentru finanțare. E un lucru important. Centura va începe de la sensul giratoriu de la Lebăda, va urca prin Curtești și ajunge în față la Dedeman”, a afirmat consilierul local Mihai Tincu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.