Modernizarea unor drumuri blocata de alunecările de teren

0
54

Finalizarea proiectul tehnic după care vor fi modernizate două din cele şase tronsoane de drumuri judeţene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) este amânată din cauza unor alunecări de teren. Deşi în primă fază proiectarea ar fi trebui să fie gata la începutul lunii iunie, aceasta va mai dura cel puţin două săptămâni.” Este vorba despre  DJ282A Ionăşeni-Măşcăteni şi DJ 208 H Vorona-Oneaga-Pădureni şi din câte am înţeles în zonă ar fi vorba despre nişte alunecări de teren, noi speram să fie finalizată această etapă mai devreme dar nu s-a putut. Oricum suntem în termen” a spus Dorin Birta, vicepreşedintele CJ. În schimb, la celelalte  patru tronsoane de drum judeţean  etapa evaluării este aproape finalizată. Este vorba despre DJ 294C, Manoleasa-Zahoreni-Borolea , DJ 293 Coţuşca-Ghireni, DJ 292A Corlăteni-Dimăcheni şi DJ 291D Ibăneşti-Cristineşti, ce fac parte din totalul de şase drumuri ce vor fi modernizate prin (PNDL). „ În maxim o lună se vor stabili firmele care se vor ocupa de execuţia lucrărilor pe aceste tronsoane. Sperăm să nu fie contestaţii să ne putem apuca imediat de treabă.” a mai spus vicepreşedintele CJ.

Valoarea totală a lucrărilor va ajunge la aproximativ 20 de milioane de euro, iar şansele ca acestea să demareze în acest an sunt tot mai  mici, având în vedere faptul că de obicei se formulează contestaţii.

Singurul proiect început  deja   prin PNDL este  reabilitarea podului peste Jijia din localitatea Broscăuţi, lucrările fiind demarate la sfârşitul lunii aprilie şi trebuie  finalizate în toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.