Problemele teatrului Mihai Eminescu readuse în discuție în ședință extraordinară la primărie

0
42

Consilierii municipali au mâine şedinţă extraordinară în cadrul căreia vor aproba proiectul vizând consolidarea şi restaurarea Teatrului „Mihai Eminescu” şi indicatorii economici aferenţi acestei investiţii. Documentaţiile au fost aprobate şi în vara anului trecut, însă au fost refăcute prin prisma noilor modificări legislative, inclusiv cele care impun un salariu minim în construcţii de 3.000 de lei.

Valoarea totală a investiţiei este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro. Din valoarea totală, 19.730.872 de lei reprezintă valoarea lucrărilor de construcţii montaj.

Contribuţia municiplaităţii este de 1.566.845 de lei (336.124 de euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 456.677 de lei (97.967 de euro). Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura de le bugetul local.

Dincolo de toate aceste aspecte tehnice şi financiare, botoşănenii aşteaptă să fie reluate lucrările la teatru, pentru ca această clădire emblematică să fie repusă în valoare. Primarul Cătălin Flutur a dat asigurări că în acest an lucrările vor fi reluate.

Municipalitatea a obţinut cinci milioane de euro, în actualul exerciţiu financiar european. Aceeaşi sumă a fost atrasă şi în exerciţiul financiar 2007 – 2013, însă a fost pierdută din cauză că la 31 decembrie 2015, dată la care lucrările trebuiau finalizate, acestea erau la un stadiu de doar 20%.

Lucrările la teatru au început în vara anului 2014, însă s-au oprit după ce s-a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare, neincluse în proiectul iniţial. Niciun oficial din primărie nu şi-a asumat atunci responsabilitatea continuării lucrărilor, cu acoperirea costurilor suplimentare de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.