Un tânăr om de afaceri botoșănean vrea să readucă la viață fosta fabrică Electrocontact: „Majoritatea oamenilor îmi spun că încerc imposibilul”

0
87

Un tânăr om de afaceri botoșănean vrea să redeschidă una dintre cele mai mari fabrici pe care le-a avut municipiului Botoșani. În 1990, în fosta fabrică Electrocontact lucrau aproape 6000 de oameni.

După revoluție, Electrocontact a avut soarta celorlalte fabrici comuniste. S-a început cu disponibilizări, nu mai erau contracte, pe nimeni nu mai interesa viitorul industriei românești și într-un final s-a ajuns ca o fostă fabrică în care lucrau aproximativ 6000 de oameni să devină istorie.

Omul de afaceri Cătălin Silegeanu are ambiția de readuce la viață o parte din fosta zonă industrială a municipiului Botoșani. El a preluat conducerea Grupului Industrial Electrocontact și spune că utilajele încă există și chiar sunt în stare de funcționare.

„De când am devenit director general al Grup Industrial Electrocontact, majoritatea oamenilor îmi spun că încerc imposibilul, că încerc să readuc la viață un mort. Mort demult. Contrar celor auzite, că nu mai există utilaje, că s-au vândut la fier vechi, că nu există infrastructură … Că la E.C.B nu se va relua niciodată producția. Vă pun la dispoziție câteva imagini din fabrica E.C.B. Sunt secții complet echipate și cu utilaje în stare de funcționare. Poate așa unii nu vor mai fi atât de cârcotași. O să revin și cu un anunț privind Zilele porților deschise la Fabrica E.C.B”, a precizat Cătălin Silegeanu.

Fotografiile au fost făcute în: secția de strungărie, secția vopsitorie, secția bachelită, secția matrițerie, secția prese mecanice, atelierul reparații prese mecanice, atelierul de confecționare orice tip de arcuri, atelierul confecții metalice, turnătorie, fabrica de transformatori și laboratoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.