Probleme sesizate de CJ în implementarea programului „Lapte și corn”

0
27

În urma sesizărilor primite referitor la programul guvernamental „Lapte şi corn” din partea şcolii 12 şi a părinţilor, şefii Consiliului Judeţean au fost în teritoriu şi au format o comisie pentru a analiza situaţia să vadă unde sunt nereguli. Preşedintele Consiliului Judeţean Costică Macaleţi a spus însă că responsabilitatea acestei probleme revine celor din învăţământ.

“ Noi am avut sesizari legate de calitatea acestor servicii făcute de prestatorii servicilor cu care avem contract şi in urma sesizărilor pe care le-am primit direct de la părinţi, de la şcoli şi directori de şcoli, am format o comisie dar rolul principal îl au cei din învăţământ, în sensul că ei trebuie sa sesiseze şi să intre in discuţii cu cei care fac acest serviciu pentru ca produsele să fie calitative aşa cum scrie în norme”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi.

Mai exact, vicepreşedintele Dorin Birta a fost cel care s-a ocupat de aceste sesizări şi a mers personal în şcoli pentru a clarifica situaţia pe zonele Botoşani şi Dorohoi în legătură cu calitatea îndoielnică a produselor din programul “Lapte şi corn”.

Acesta doreşte rezolvarea problemelor în legătură cu acest program gurvernamental pentru elevi şi are în vedere să ajungă şi la Bucureşti, dacă va fi nevoie.

„Produsele care se distribuie în şcoli în acest moment sunt cele care respectă reţeta dată prin lege, dar am spus ca în cazul în care există nemulţumiri atât la biscuiţi cât şi la corn, să ne aducă la cunoştiinţă şi în baza sesizărilor făcute de unităţile de învăţământ noi vom face o deplasare personală la Bucureşti în calitate de preşedinte al Comisiei de verificare şi control şi vom purta o discuţie ca să modificăm reţeta la aceste produse”, a spus Dorin Birta.

Zilnic, se cheltuiesc peste 95.000 de lei pentru acest program, dar mulţi părinţi şi cadre didactice se plâng pentru că produsele nu sunt de cea mai bună calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.