În cursul zilei de astăzi, magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în dosarul Uvertura Mall, un dosar în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au considerat că a existat un prejudiciu de două milioane de lei.

Procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru primarul Cătălin Flutur și o parte dintre inculpați dar judecătorii Tribunalului au decis achitarea.

“În temeiul art.396 alin.1,5 din Codul de procedură penală raportat la art.16 alin.1 lit.b teza întâi din Codul de procedură penală achită pe inculpatul Flutur Cătălin-Mugurel pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală. În temeiul art.396 alin.1,5 din Codul de procedură penală raportat la art.16 alin.1 lit.b teza întâi din Codul de procedură penală achită pe inculpata Zăiceanu Adriana pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală”, se arată în sentința Tribunalului Botoșani.

Achitați au fost și Cezar Puiu, Mihaela Gontineac și Ioan Apostu.

De asemenea, magistrații au dispus revocarea măsurilor asigurătorii instituite prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava la data de 15 martie 2017 asupra bunurilor mobile/imobile aparţinând inculpaţilor. Cele două părți din process au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Articolul precedentALEGERI cu sute de oameni, proteste, Dragnea și Dăncilă băgați pe ușa din spate și vot în 3 minute FOTO/VIDEO
Articolul următorDragnea va anunța după 26 mai daca va candida la prezidențiale: “Mi s-a solicitat în toate județele…” VIDEO