Premii la muzeu pentru mai multe personalități culturale

0
38

Sâmbătă, de la ora 11, în Sala Oglinzilor de la Muzeul Județean, a avut loc cea de-a patra ediție a evenimentului cultural „Steaua Nordului 2018” al cărui președinte este poetul Dorel Mihai Gaftoneanu, în cadrul căreia au fost premiate personalități din viața culturală a Botoșaniului precum Augustin Eden – poet, eseist, artist plastic şi publicist român, Vasile Adăscăliţei – profesor, Sergiu Manolache – profesor, Mihai Pastramagiu – regizor, Carmen Moraru – jurnalist, Mihai Matei – profesor şi Gheorghe Ciobanu – pictor.

Evenimentul a fost moderat de către Ana Florescu iar momentele muzicale au fost susținute de către Corul Bisericii „Cuvioasa Parascheva” condus de profesorul Laurențiu Palade, solista Cornelia Ciobanu și acordeonistul Cozmiță Lascarache. Au fost recitate și poezii de către actorii Petronela Lorena Chiribuță și Cezar Amitroaie.

Medaliile cu titulatura „Steaua Nordului 2018” au fost acordate de către viceprimarul Marian Murariu. De asemenea, personalitățile botoșănene au primit portrete caricaturale.

Manifestarea a fost organizată de Societatea Culturală „Steaua Nordului”, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Istorie Botoşani și cu sprijinul Primăriei Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.