Peste 1000 de oameni, premii și producători locali la Festivalul Mărului de la Curtești FOTO

0
62

A VI-a ediție a Festivalului Mărului a adunat peste 1000 de oameni în localitatea Băiceni din comuna Curtești. Vremea bună și numele artiștilor invitați, i-a făcut pe oameni să vină la ediția din acest an a festivalului.

Organizatorii au pregătit un spectacol în care au îmbinat artiștii consacrați cu tinerii din comuna Curtești, membri ai ansamblului Flori de Măr. Maria Dragomiroiu, Fetele de la Botoșani, Paula Seling și Anna Lesko au fost numele cele mai importante ale ediției a VI-a a Festivalului Mărului. Din punct de vedere al organizării și al artiștilor prezenți, Festivalul Mărului de la Curtești a fost peste Summer Fest-ul Primăriei Botoșani.

În cadrul spectacolului, organizatorii au pregătit și câteva premieri. Au fost premiate 12 cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, a fost premiați membrii Ansamblului Flori de Măr, copiii cu cele mai bune rezultate în precedentul an școlar și reprezentanții echipei de fotbal Unirea Curtești.

Nu au lipsit cei mai importanți producători din comună.  Merele de la Curtești au fost la mare căutare iar mulți dintre oamenii prezenți au plecat cu aceste produse spre case.

„Este un eveniment frumos, o sărbătoare frumoasă, ne mândrim cu comunitatea noastră, cu gospodarii din comună, ne mândrim cu copiii din comuna noastră. Avem oameni harnici și copii talentați. Am premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie și mi-aș dori să ajungem momentul în care să sărbătorim și noi. Fiind An Centenar avem o asociere cu o localitate din Republica Moldova, am fost astăzi împreună, suntem alături frații noștri de peste Prut. Avem un proiect comun pe fonduri europene și sperăm să avem sorți de izbândă pentru a face ceva în domeniul culturii. În spectacol îi avem pe Maria Dragomiroiu, Paula Seling, Cornelia Ciobanu, Fetele de la Botoșani, ansambluri culturale, Flori de Măr cu cele trei generații, Ansamblul Cimbrișorul din Republica Moldova. Sperăm ca și publicul să fie mulțumit de spectacolul pe care l-am organizat. Avem prezenți patru mari cultivatori de măr care împreună au în jur de 70 de hectare. Este un măr sănătos, un măr pe care îl recomand tuturor românilor. Nu trebuie să consumăm ceea ce vine de afară. Trebuie să consumăm ceea ce producem în țara noastră”, a spus Maricel Anton, primarul comunei Curtești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.