O tragedie ca la Genova se poate produce și în România. Achiței: Aceste poduri ar trebui să devină priorități naționale

0
55

În ultimii ani, autoritățile au ignorat investițiile în poduri iar în momentul de față unele sunt într-un stadiu avansat de degradare. Specialiștii spun că unele poduri sunt un pericol și că în cazul în care nu se va interveni urgent, există riscul producerii unor tragedii.

Deputatul Cristian Achiței, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, consideră că autoritățile statului tratează cu superficialitate problema podurilor.

„Au pus un singur pod pe PNDL iar din lună în lună toți se pozează pe podul de la Broscăuți. Au uitat de podul de la Prăjeni, podul de la Mihail Kogălniceanu. Cred că le e frică să facă poduri.  Vedeți ce s-a întâmplat la Genova sau cu podul de cale ferată din zona Craiova. Aceste poduri ar trebui să devină priorități naționale”, a spus Cristian Achiței care a mai precizat:

„Eu am intrat cu programe de reabilitare a podurilor, cu riscul să nu fac 2 kilometri de asfalt dar fac podul. Am făcut podul de la Vorona, la Sulița, la Știubieni, la Copălău. Noi putem pune asfalt, se rupe podul și apoi trebuie să ocolim. La fel este și pe drumurile naționale. S-au pus covoare asfaltice de la Botoșani la Săveni, s-a pus acea îmbrăcăminte subțire pe Manoleasa – Rădăuți Prut. Dar podurile iar le uităm. Apar probleme. Unii au impresia că dacă punem un covor asfaltic și tragem o dungă albă pe mijloc, totul e perfect. Nu facem consolidări, nu facem poduri, nu facem drenuri, nu punem parapeți, nu punem semne de circulație. Se fac lucruri ca să luăm ochii oamenilor. Unii fac de râs meseria de drumar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.