Peste 100 de acte ale primăriilor declarate nelegale de Prefectură

0
39

Primarul comunei Hilişeu-Horia, Ioan Butnaru, a fost campionul anului trecut la dispoziţii ilegale. Acesta este una dintre concluziile bilanţului Prefecturii Botoşani pe 2018 prezentat ieri, în cadrul unei şedinţe de Colegiu Prefectural de reprezentantul guvernului în teritoriu, Dan Şlincu.
Ioan Butnaru a acordat, prin dispoziţie de primar, normă de hrană pentru angajaţii primăriei, deşi acordarea acesteia a fost amânată pentru anul 2019. În acest context, juriştii Prefecturii au considerat toate cele 42 de dispoziţii drept ilegale. „Noi am încercat să acordăm normă de hrană la toţi angajaţii de la 1 decembrie 2018 şi la un moment dat juriştii Prefecturii au considerat că nu sunt legale. Sunt aşa multe pentru că am făcut dispoziţiile nominal. Este vorba de 200 de lei de fiecare angajat. Când au venit deciziile de la Prefectură le-am arătat angajaţilor şi am refăcut dispoziţiile cu data de 1 ianuarie”, a explicat situaţia primarul Ioan Butnaru.
Câte trei hotărâri care încalcă legislaţia au emis şi primarii din Bucecea şi Mihălăşeni, iar cei din Adăşeni, Mitoc, Nicşeni şi Pomârla au semnat câte o astfel de hotărâre.
Anul trecut au fost considerate ilegale şi 52 de hotărâri ale consiliilor locale şi a Consiliului Judeţean (CJ). Cele mai multe hotărâri ilegale au fost adoptate de consiliile locale din Botoşani – şapte, Mihălăşeni – şase, Răchiţi – cinci şi câte trei la Adăşeni, Havârna, Păltiniş şi Şendriceni. De asemenea, a fost declarată ilegală o hotărâre a CJ Botoşani.
Din cele 104 de acte administrative, 99 au fost modificate, iar alte cinci sunt încă în analiza emitenţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.