Pagube de 800.000 lei. Puteau fi evitate dacă se realiza o investiție

0
38

La începutul acestei luni, comunele Coșula și Copălău au fost din nou afectate de inundații. Doar în comuna Copălău, pagubele au fost de peste 800.000 de lei, fiind 130 de hectare de teren afectat și 55 de case inundate.

De fiecare dată când sunt căderi abundente de precipitații, râul Miletin crează probleme atât în Coșula cât și în Copălău. Potrivit autorităților locale, ar exista o soluție dar trebuie făcută o investiție de către guvern sau Consiliul Județean Botoșani.

„Nu a fost ca în 2008 dar au fost afectate în jur de 130 de hectare de teren arabil, 55 locuințe. Curți au fost mai multe inundate. Serele au fost afectate. S-au făcut niște comisii, au venit, au evaluat. Pagubele sunt undeva la 8 miliarde de lei vechi. Ceea ce puteam face noi, am făcut. La nivel județean se tot vorbește de un baraj în zona Coșula. Dacă această investiție s-ar realiza, pentru statul român ar fi mult mai ieftin decât să despăgubească de fiecare dată când se produc inundații”, a spus Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.