71 de pompierii au acționat aproape 36 de ore pentru stingerea și înlăturarea efectelor unui incendiu, declanșat vineri dimineață, la un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni. 

Alarma s-a dat la ora 10.28. Inițial, spre locul indicat s-au deplasat pompierii din Stefanesti si voluntarii din comuna. Ulterior, s-a luat măsura suplimentarii forțele de intervenție cu personal si tehnică de la alte gărzi aparținand Detașamentului de Pompieri Botoșani. La sosirea salvatorilor la fața locului, ardeau furajele depozitate într-un saivan de cca. 1800 m.p. Din saivanul cuprins de flăcări au fost evacuate cca. 2.400 kg de ingrasamant chimic.

Intervenţia a fost îngreunată pe de o parte, de cantitatea mare de furaje, cca. 250 tone, care întreţineau arderea, iar pe de altă parte de faptul că trebuiau protejate celelalte furaje pentru ca focul să nu se extindă.

Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori.

Misiunea pompierilor botoșăneni a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina  riscul de reaprindere. Salvatorii au fost înlocuiți cu alți colegi, după câteva ore de intervenție.

Flăcările au distrus cca. 250 tone de furaje, valoarea pagubelor fiind estimată la 225.000 de lei.

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 4.500.000 lei. Cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a autoaprinderii furajelor.

Articolul precedent5 milioane de lei pentru amenajarea de parcuri în Darabani
Articolul următorCăsătorie oficiată pe scenă, în fața a sute de oameni, la ziua comunei Leorda FOTO