Primăria orașului Darabani a accesat un proiect cu finanțare europeană, în valoare de peste 5 milioane de lei, în vederea amenajării de spații verzi.

Proiectul vizează extinderea suprafeței de spații verzi cu funcțiuni recreative și de agrement destinate comunității. Proiectul a fost semnat vineri și va contribui la creșterea gradului de atractivitate a orașului Darabani. Va fi susținut financiar prin Regio – Axa prioritară 5 Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Prin acest proiect se urmărește valorificarea a 3 terenuri neutilizate și degradate din orașul Darabani, prin amenajarea unor spații verzi deschise publicului larg, va îmbunătăți estetica peisajului urban al orașului Darabani și va contribui substanțial la promovarea și încurajarea unui stil de viață sănătos.
Cu o suprafață de peste 10.000 mp, spațiile verzi nou create vor fi amenajate cu funcțiuni și dotări, ce permit plimbările în aer liber, joacă, activități sportive și socializare: bănci, foișoare, spații de joacă pentru copii, mese pentru jocuri sportive și de societate. Astfel, membrii comunității de toate vârstele vor putea opta pentru variante diverse de recreere și petrecere a timpului liber, accesibile inclusiv persoanelor cu dizabilitati prin personalizarea dotărilor și facilităților: pante de teren cu o declivitate de până în 5%, diferențe mici de nivel la tranziția dintre finisaje (până în 2.5 cm), dale și benzi tactilo-vizuale.

Articolul precedentPeste 150 de polițiști și jandarmi mobilizați să-i apere pe botoșăneni la September Fest
Articolul următorPagube de 225.000 de lei în urma incendiului de la Ripiceni