O zi de „Școală Altfel” alături de pompieri

0
35

Musafiri sau gazde ale pompierilor, așa au ales elevii din Botoșani să-și petreacă prima zi de „Școala Altfel”. Peste 1000 de elevi și preșcolari de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, Botoșani, Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi, Școala Gimnazială nr. 1 Albești, Școala Gimnazială „Teofil Vâlcu” Hănești, Școala Gimnazială nr. 2 Roma, Grădinița cu Program Prelungit „Lizuca” Botoșani și Grădinița nr. 1 Ștefănești au fost angrenați, în ultimele ore, în activități de informare și educare preventivă, care au implicat și exerciții practice.

          Pompierii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Au avut ocazia să vadă autospecialele folosite în misiunile operative și au ascultat cu interes cum funcționează fiecare accesoriu, în parte.

          Vizibil emoţionaţi, copiii au îmbrăcat haina de pompier, au urcat în autospecialele de intervenţie și au folosit țeava de refulare. Cei mai îndrăzneți au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie. 

          Elevii de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani au aflat cum pot deveni pompieri, urmând cursurile Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „A.I. Cuza” București sau a Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

          Pe timpul acțiunilor, au fost distribuite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniei naționale “Nu tremur la cutremur”, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii!”,  „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!” și „Ai grijă la cea mai mare grijă:siguranța copilului tău”.

Sursa: Realitatea de Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.