O nouă stradă din municipiu a fost reabilitată

0
49
„Am decis să intrăm aici deoarece pe acel tronson a intervenit Nova Apaserv, cu programul de extindere a reţelei de apă şi canalizare. Lucrările au durat însă foarte mult, din cauza faptului că antreprenorul general, firma Tim Cluj, a intrat în insolvenţă”, a declarat Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Potivit edilului, municipalitatea a primit prima solicitare pentru un aviz de spargere pe strada Teatrului în toamna anului 2016. Acest aviz nu a fost eliberat deoarece se apropia iarna, demersurile fiind reluate în primăvara anului 2017. Atunci reprezentanţii firmei clujene au dat asigurări că finalizează lucrările în trei săptămâni, şanţurile au fost făcute într-o săptămână, după care lucrurile s-au blocat timp de un an. Lucrarea a fost preluată într-un final de firma Elsaco. După ce s-au finalizat intervenţiile pe partea de apă şi canalizare, au fost începute lucrările de reparaţii. „Am refăcut integral trotuarele şi am asfaltat strada. Porţiunea aferentă şanţurilor, branşamentelor şi racordurilor efectuate de Nova Apaserv o vor achita dumnealor, restul lucrărilor îl vom plăti noi, pe reparaţii”, a mai spus viceprimarul.

Muncitorii au reabilitat şi capătul străzii Transilvaniei, tronson situat între strada Teatrului şi strada Cuza Vodă. „Am refăcut şi acea zonă, care era foarte stricată. Acolo era un asfalt care se măcina ca făina. S-au creat rampe pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru doamnele care au copii în cărucior”, a adăugat Marian Murariu.

În zonă vor fi reabilitate aleea către Sinagogă, parcarea din spatele BRD şi zona din jurul punctului termic din capătul străzii Mihail Kogălniceanu.

„Practic, am pornit de la repararea străzii Teatrului, dar am constat că sunt probleme mult mai mari şi nu vom pleca din zonă până nu vom reabilita totul. Vom lucra în acest an atât cât vremea ne va permite.”, a concluzionat Marian Murariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.