Mii de lei încasate de Eltrans din blocarea roților

0
33

Reprezentanţi societăţii Eltrans care monitorizează parcările cu plată îi taxează pe şoferii care nu plătesc taxa, zilnic fiind blocate 12 – 14 maşini. Măsura blocării maşinilor aduce societăţii de transport local încasări suplimentare. Bogdan Buhăianu, director adjunct în cadrul Eltrans, a declarat că până la această dată sumele încasate din blocări roţi au ajuns la aproximativ 6.000 de lei.

Astăzi dimineaţă echipa Eltrans a acţionat în zona primăriei, punând blocatori la maşinile pentru care nu s-a achitat taxa.

Pentru deblocarea maşinii, în caz de neplată a taxei de parcare, şoferul plăteşte 37 de lei, la care se adaugă amenda aplicată de Poliţia Locală. Potrivit regulamentului aprobat de consilierii municipali, amenda variază între 100 şi 500 de lei, însă, în condiţiile în care se achită amenda în termen de 15 zile, se plăteşte jumătate din suma minimă, respectiv 50 de lei.

Marţi seară, la solicitarea Poliţiei Locale, echipa Eltrans a intervenit în zona Pieţei Centrale. „Conducerea Poliţiei Locale a dorit să facă o acţiune în urma unor sesizări primite de la cetăţeni privind parcarea ilegală a dubelor care desfac marfă în interiorul parcărilor pentru autoturisme. Am blocat dube parcate ilegal, aplicând prevederile regulamentului de circulaţie rutieră din municipiul Botoşani. Conform regulamentului, fiecare societate comercială care deţine o maşină pentru marfă trebui să o parcheze în garajul propriu, nu pe domeniul public”, a mai spus Bogdan Buhăianu.

Şi încasările din parcările cu plată sunt în creştere. În luna septembrie Eltrans a încasat 23.000 de lei, iar în octombrie 52.000 de lei. Aici intră sumele din parcometre, banii aferenţi plăţilor prin SMS-uri şi costul abonamentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.