Bulevardul Eminescu, tronsonul de la strada Marchian până la Octav Onicescu, se prezintă ca după bombardament. Multe pavele sunt sărite, spre nemulţumirea şoferilor care trec prin zonă. „Este o arteră intens circulată, dar, din păcate, arată deplorabil. Poate normal ar fi fost ca edilii să se concentreze pe schimbarea pavelelor, nu pe ornamentele luminoase”, a declarat unul dintre botoşănenii care au sunat la redacţie pentru a solicita rezolvarea acestei probleme.

Marian Murairu, viceprimar al municipuului, a recunoscut că în acea zonă sunt multe probleme. „Am introdus lucrarea în programul de reparaţii şi până la sfârşitul lunii noiembrie cred că se vor rezolva aceste probleme. Deocamdată, acum când este cald afară, încercăm să urgentăm lucrările de asfaltări şi plombări. Pavelele pot fi înlocuite şi când temperaturile mai scad, dar până la sfârşitul acestei luni vom termina de reparat şi acel tronson”, a spus viceprimarul.

Trotuarele din acea zonă au fost reparate în primăvara acestui an, însă intervenţiile la partea carosabilă au tot fost amânate.

„Încă de când am început activitatea ca viceprimar, am avut multe probleme pe acest tronson deoarece se pare că aceste pavele nu sunt foarte rezistente. Nu ştiu dacă este cea mai bună soluţie ca pe această arteră foarte circulată să punem pavele. Cred că ar fi fost mai rezistent asfaltul. Este o zonă intens circulată care trebuie să arate foarte bine, dar, pe lângă estetică, trebuie să ne gândim la rezistenţă şi fiabilitate în timp”, a precizat Marian Murariu.

În această toamnă vor fi făcute reparaţiile curente pe acel tronson, urmând ca anul viitor să se analizeze dacă vor fi păstrate pavelele, sau vor fi înlocuite cu asfalt.

Articolul precedentMii de lei încasate de Eltrans din blocarea roților
Articolul următorA început amenajarea patinoarului de la sala polivalenta