Județul Botoșani va primi 27 de ambulanțe noi

0
63

Guvernul României a aprobat în ședința de joi, 13 septembrie 2018, H.G-ul privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor pentru îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale în România prin achiziționarea a peste 1.200 de ambulanțe. În acest sens, până la data de 17 decembrie 2018 în țara noastră vor sosi primele 420 de ambulanțe.

La acest moment Serviciul Județean de Ambulanță din Botoșani deservește o populație de aproape 400.000 de locuitori care sunt răspândiți pe o suprafață de peste 4900 de km pătrați. Pentru a ajunge la cazurile apărute pe raza județului Botoșani, SJA are la dispoziție 24 de ambulanțe din care 20 au depășit cu mult numărul de kilometri admiși.

Potrivit deputatului Costel Lupașcu, Serviciul Județean de Ambulanță din Botoșani va primi 21 de ambulanțe din care 6 ambulanţe de tip A, 9 ambulanţe de tip B4x2, 5 ambulanţe de tip B4x4 şi 1 ambulanţă de tip C5, totodată SMURD Botoșani va primi 6 autospeciale din care 5 ambulanţe de tip B4x4 și 1 ambulanță de tip C.

„Scopul acestei investiții este de creştere a calităţii serviciilor medicale din faza prespitalicească, prin îmbunătăţirea nivelului de dotare cu echipamente de transport şi alte echipamente specifice pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi prim-ajutor calificat. Toate mașinile indiferent că este vorba de autospeciale sau de ambulanțe vor fi dotate cu sisteme integrate moderne pentru asistență medicală. Astfel, se va asigura legătura directă între serviciile SMURD și serviciile de ambulanță județene, se vor aplica proceduri de lucru unitare în utilizarea echipamentelor, inclusiv a celor care permit transmiterea la distanță a datelor privind starea victimelor și se va asigura o reducere semnificativă a costurilor cu mentenanța. Prin dotarea corespunzătoare a parcului auto de ambulanțe,  medicii vor avea posibilitatea de a interveni mult mai rapid la situaţiile de urgență apărute și totodată vom putea asigura personalului medical cele mai bune condiții pentru a putea lucra la cel mai performant nivel”, a afirmat Lupașcu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.