Multe localități din județul Botoșani vor dispărea în câțiva ani. La ora actuală, în majoritatea comunelor și orașelor mici au rămas doar bătrânii. Tinerii au plecat fie la facultăți, fie la muncă în străinătate și nu au niciun gând de a se întoarce acasă.

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, spune că județul Botoșani nu mai este atractiv pentru tinerii deștepți.

„Am o frică teribilă că nu avem oferte pentru oamenii deștepți de a rămâne în Botoșani. Poate crea cea mai grea povară pe care o lăsăm viitorului. Toți cei care suntem la ora actuală în Botoșani am rămas în Botoșani forțați și fără a avea oferte foarte mari în anii 80-90. Peste tot era la fel. Astăzi nu puteți compara Botoșaniul cu Cluj, Timișoara, București sau Iași. Cel mai mare pericol al nostru este depopularea de copiii care au o anumită inteligență și o instruire specială”, a spus Valeriu Iftime.

Președintele Camerei de Comerț Botoșani susține că inclusiv el a reușit foarte greu să-și convingă copiii să revină acasă și să lucreze în compania pe care el o conduce.

„E foarte greu să-i spui unui copil să rămână în Botoșani. Pentru ce? Eu am o experiență personală, copiii mei au rămas în Botoșani. Au făcut școală în București, Facultatea de Energetică. Puteau să plece din Botoșani, trăiau oriunde și trăiau bine. Este o muncă colosală a părinților de a-și aduce copiii acasă. Este formidabil de frumos să ai copiii acasă. O să vedeți oameni care au bani, care trăiesc bine dar care au copiii plecați în America, își dau un telefon din când în când și își văd nepotul de Paște. Ne trebuie niște motoare de dezvoltare politice”, a mai spus Valeriu Iftime.

Articolul precedentJudețul Botoșani va primi 27 de ambulanțe noi
Articolul următorUn elev de la „Asachi” a spart tabla cu o sabie