Investiții de milioane de euro în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

0
49

Municipalitatea botoşăneană se pregăteşte să folosească 6,975 de milioane de euro, finanţare obţinută pentru investiţii în Centrul Vechi şi Parcul Tineretului. Pe 30 ianuarie, reprezentanți ai primăriei şi ai Asociației Grup de Acțiune Locală “Botoșani pentru Viitor” au participat la București, la o întâlnire cu autoritățile de management pentru Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman. Întâlnirea a fost organizată în contextul demarării celei de-a treia etape a procesului de Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității, respectiv realizarea investițiilor în infrastructură și resurse umane.

Această etapă va începe oficial în luna martie. Asta înseamnă că GAL Botoșani pentru Viitor va lansa primele apeluri de proiecte începând cu luna aprilie.

“Este o veste pe care o așteptăm din decembrie 2017, atunci când a fost aprobată Strategia de Dezvoltare Locală pentru GAL. Avem, în sfârșit, termene clare înaintate de cei care gestionează la București acest program, putem trece la absorbția efectivă a celor aproape 7 milioane de euro”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Investițiile aprobate prin GAL ”Botoșani pentru Viitor” vizează un areal ce include zonele marginalizate Parcul Tineretului și Centrul Vechi.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, finanţarea de 6,975 de milioane de euro va asigura asfaltarea străzilor din spatele cartierului Împărat Traian, reabilitarea locuințelor sociale, crearea unei zone de relaxare în zona scuarului de la Liceul Pedagogic, amplasare de mobilier urban și terenuri de joacă, amenajare peisagistică a sensurilor giratorii, montarea de camere video şi reabilitarea iluminatului public. Aceste investiții vor fi dublate de proiecte ai căror beneficiari direcți vor fi locuitorii arealului deservit de GAL. Astfel, 300 de copii în risc de abandon școlar vor beneficia de un program de tip „Şcoală după şcoală”, 20 de tineri care au abandonat școala vor fi incluşi în programul „A doua şansă”, iar 840 de persoane în risc de sărăcie vor beneficia de analize medicale gratuite. Totodată, va fi asigurată zilnic o masă caldă pentru o sută de persoane, iar 420 de botoşăneni vor beneficia de informare şi consiliere finalizată cu cursuri de calificare pentru 210 persoane şi sprijin activ în vederea angajării pentru 53 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.